vineri, 5 noiembrie 2010

Alivenci moldovenesti

Ingrediente:
- 300 gr. malai;
- 5-6 oua;
- 200 gr. zahar;
- 200 gr. branza de vaca sau telemea;
- 2 plicuri praf de copt;
- 1 cana lapte acru;
- 400 ml lapte dulce;
- 200 gr. smantana;
- sare dupa gust;
- 250 gr. faina alba;
- 2-3 pliculete zahar vanilat.

Preparare: Incalzesti putin laptele dulce si apoi il torni intr-un vas mai mare peste malai si lasi sa se inmoaie cam 1 ora si jumatate. Dupa ce s-a inmuiat pui laptele acru, branza de vaca, zaharul, 4-5 oua batute, sarea, apoi adaugi drojdia inmuiata, zahar vanilat, daca ai, poti adauga si niste stafide, esenta de vanilie, si incorporezi faina de grau (atentie sa nu faci aluatul tare, ci sa curga ca acela de chec) iar la urma praful de copt. Ungi 2 tavi cu ulei sau unt, tapetezi cu faina apoi toni aluatul, bati un ou si cu ajutorul unei spatule il intinzi pe suprafata aluatului sa nu crape la copt. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2Parale.ro