vineri, 5 noiembrie 2010

Gnocchi cu sos de mazare

Ingrediente:
- 5 cartofi;
- 4 linguri faina;
- 1 ou;
- 1 praf de sare.
Pentru sos ai nevoie de:
- 250 gr. sunca;
- 100 gr. costita;
- 1 ceapa;
- 1 lingura ulei;
- 200 gr mazare congelata;
- 500 ml smantana;
- sare;
- piper alb;
- boia dulce/iute;
- 3-4 fire patrunjel.

Preparare: Se curata cartofii de coaja si se trec prin razatoarea mica, dupa care se amesteca cu faina, oul si sarea. Se framanta astfel un aluat de cartofi.
Din aluat se framanta suluri din care se taie bucati mici si fiecare bucata va fi presata usor cu furculita inmuiata in apa rece. Acestea sunt gnocchi care vor fi pusi la fiert in apa fierbinte, desigur, cu sare. Cand se ridica la suprafata apei inseamna ca sunt fierti.
Se taie cat mai marunt ceapa si sunca, iar costita se taie fasii care se vor praji in ulei. Se caleste ceapa, se adauga sunca si costita si se lasa impreuna sa se rumeneasca, dupa care se adauga smantana si mazarea congelata. Se tine pe foc pana ce sosul se ingroasa, apoi se adauga sarea, piperul alb si boia. Se serveste alaturi de galustele de cartofi. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...