sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Rondele de carne de cerb

Ingrediente pentru 4 persoane:
- 800 gr. spata de cerb;
- 2 cartofi mari;
- 40 gr. parmezan;
- 40 gr. ciuperci;
- 300 ml supa de carne;
- 40 gr. sos tomate picant;
- 10 gr. mirodenii, inclusiv muguri de pin, verdeata;
- sare, piper, faina, otet ulei;
- vin rosu (dupa gust).

Pregatire: Se curata bine carnea, se pune la cuptor 10 minute la 180°C. Se curata cartofii, se taie in rondele si se pun, de asemenea, la cuptor, separat de carne. Se adauga vin si se presara parmezanul peste cartofi. Se lasa totul la cuptor, la 18C, aproximativ 10 minute. Carnea se scoate din cuptor, se taie rondele, se da prin faina si se prajeste putin in ulei, dupa care se asaza in tava impreuna cu cartofii. Se pune restul de vin, sosul pregatit cu ulei si cu muguri de pin, ciupercile, sosul tomat picant, mirodeniile. Se lasa la cuptor si se toarna din cand in cand supa de carne, pentru a se coace carnea uniform. In farfurie se servesc rondelele de carne, alaturi de cartofii pregatiti in felul de mai sus, se asezoneaza cu sosul si se orneaza cu cativa muguri de pin si verdeata. Se recomanda pregatirea la foc de lemne. Buen Apetito!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...