sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Cotlete de caprioara

Timp de preparare: 15 minute;
Coacere: 30 minute.
Ingrediente:
- 12 cotlete;
- 100 gr. untura;
- zbarciogi fierti;
- 50 gr. faina;
- 2 linguri ulei;
- 12 crutoane;
- 20 cl vin rosu;
- 50 gr. morcovi;
- 50 gr. ceapa;
- 1 catel usturoi;
- patrunjel verde;
- 1 ramurica de cimbru;
- 1 foaie de dafin;
- sare, piper;
- 100 gr. unt.

Preparare: Puneti la marinat cotletele cu ingredientele (morcov, 50 gr. usturoi, mirodenii, ceapa) taiate in cubulete in vinul rosu; Potriviti de sare si piper; Lasati 2 zile la racoare.
Scoateti cotletele din marinata si stergeti-le cu un servet curat, dupa care le prajiti cateva minute in untura, la foc iute, pana ce se rumenesc. Le scoateti si le asezati pe un platou pe care il pastrati la cald.
Scoateti legumele din marinata, puneti-le intr-o cratita cu unt si prajiti-le, apoi adaugati faina continuand sa le prajiti pana ce iau o culoare bruna. Adaugati vin rosu si marinata; Adaugati aromatele si lasati pe foc inca 10 minute. Rectificati asezonarea cu sare si piper.
Strecurati acest sos si turnati-l peste cotlete. Prajiti zbarciogii in unt si ii serviti apoi ca garnitura la cotlete. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...