vineri, 5 noiembrie 2010

Tort de ciocolata

Ingrediente:
- 200 gr. unt;
- 6 oua;
- 200 gr. zahar pudra;
- 200 gr. ciocolata;
- 50 gr. pudra de cacao;
- 1 lingura pesmet.
Pentru ornat: 100 gr. ciocolata neagra.
Preparare: Se bat untul si galbenusurile pana cand devin cremoase. Se adauga zaharul continuand baterea pana cand se inglobeaza total, apoi se adauga ciocolata topita la bain-marie, amestecand continuu inca 15 minute. Se adauga pudra de cacao si pesmetul, continuand prelucrarea pana cand se implineste o ora. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma, care se amesteca delicat in compozitie.
Se imparte compozitia in doua parti egale, o parte se pune la rece, iar cealalta se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina, si se coace cca 25 minute.
Blatul rece se taie in doua pe orizontala, se unge cu crema oprita, se imbraca cu crema pe toata suprafata si se garniseste cu ciocolata rasa. Se tine la rece pana in momentul servirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...