miercuri, 17 noiembrie 2010

Supa de fazan

Ingrediente:
- 1 fazan;
- 2 cepe;
- 3 morcovi;
- 2 bucati telina;
- 1 pastarnac;
- 2 cartofi;
- o legatura de patrunjel;
- sare.

Mod de preparare: Fazanul se curata si se spala la un jet de apa rece, apoi se lasa sa se scurga pe un gratar sau strecuratoare. Se pune apoi la fiert intr-o oala de circa 8-10 l cu apa rece care va depasi fazanul cu 5-6 cm. Se adauga 1/2 lingurita de sare de bucatarie. Se urmareste cu atentie pentru a indeparta in totalitate spuma, astfel ca supa sa fie cat se poate de limpede. Se adauga zarzavatul (taiat bucati, fiecare in parte inafara de patrunjel). Se fierbe apoi la foc potrivit circa 1-2 ore, in functie de varsta fazanului. Se controleaza cu furculita sau se gusta pentru a constata ca s-a fiert. Cand fazanul este fiert se scoate si se asaza pe un fund de lemn, unde se transeaza in 4 portii. Supa se strecoara printr-un tifon sau o strecuratoare mai deasa. Zarzavatul obtinut se taie in rondele si se caleste in ulei de floarea soarelui, circa 5 minute. Zarzavatului calit in ulei i se adauga sare si condimente (piper, cimbru si busuioc). In supa rezultata se adauga taitei de casa sau paste fainoase si se fierbe din nou inca 15 minute. Se adauga patrunjel taiat marunt. Fazanul transat se prajeste in ulei incins 5-10 minute, pana se rumeneste si apoi se condimenteaza. Pe un platou se aranjeaza zarzavatul taiat in rondele, la mijloc si pe margini fazanul transat. Supa se serveste fierbinte; fazanul si zarzavatul sa fie cat se poate de fierbinti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...