marți, 16 noiembrie 2010

Salata de cartofi cu sunca

Ingrediente:
- 500 g cartofi;
- 200 g sunca;
- 1 morcov;
- 1 sfecla rosie;
- 1 ceapa;
- 3 castraveti murati;
- 2 galbenusuri;
- jumatate de lamaie;
- sare;
- verdeata tocata;
- masline;
- 1 lingura mustar;
- 1 cana ulei.

Mod de preparare: Cartofii si morcovul se spala si se pun la fiert in apa calda cu sare. Cand sunt gata, se scot, se curata si se taie felii subtiri cat sunt calzi. Se stropesc cu ulei. Din doua galbenusuri crude, o lingura mustar, zeama de la jumatate de lamaie si o cana mare de ulei se face o maioneza groasa, care se lasa deoparte.
Sfecla, fiarta separat, se curata si se taie cu restul legumelor; se pune in salatiera dupa ce s-a racit. Se adauga ceapa tocata marunt, odata cu castravetii curatati de coaja si taiati felii subtiri. Legumele se amesteca bine, se sareaza dupa gust si se adauga peste ele sunca taiata marunt. Se leaga amestecul cu maioneza, se pune amestecul in salatiera, se orneaza totul cu jumatati de masline si se lasa salata la rece doua ore inainte de a fi servita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...