miercuri, 10 noiembrie 2010

Sos brun

Cantitati pentru 500 g sos:
- 75 g unt (sau 75 g ulei);
- 75 g faina;
- 1 morcov;
- 1 patrunjel mic;
- 1/2 telina;
- 1 ceapa;
- 2 catei usturoi;
- 1/2 foaie dafin;
- 1 crenguta mica cimbru;
- 50 g bulion pasta;
- piper, sare;
- 500 g oase de vitel sau porc.

Mod de preparare: Zarzavaturile se spala, se curata, se taie in bucati; ceapa, se curata, se spala si se taie felii.
Intr-o cratita se pune untul si cand se infierbanta se adauga faina rumenindu-se bine: in tot timpul se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se arda faina. Dupa ce aceasta a capatat o culoare bruna, se adauga zarzavaturile, ceapa si condimentele si se prajesc usor. Se sting apoi cu doua cesti cu apa calda.
In timp ce se prepara sosul, oasele se sparg si se prajesc in cuptor, apoi se pun in vasul cu sos odata cu bulionul. Se fierbe la foc potrivit circa 3 ore, avand grija sa se adune spuma cand se formeaza si sa se amestece mereu pentru ca sosul sa nu se prinda de vas. Dupa ce este gata se strecoara printr-o sita.
Se foloseste ca material de baza la prepararea altor sosuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...