miercuri, 10 noiembrie 2010

Sos de ciuperci

Ingrediente:
- 100 g unt;
- 150 g ciuperci;
- 1 lingura faina;
- 2 cesti zeama de carne;
- 2 linguri vin;
- zeama de la 1/2 lamaie;
- sare;
- piper;
- patrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Ciupercile se spala, se curata si se taie felii fine, care se calesc in 50 g unt. Se pun cateva linguri de zeama de carne si se fierb pana scade toata apa. Separat, intr-o craticioara, se rumeneste putin faina in restul de unt. Cand capata o culoare usor aurie, se stinge cu zeama de carne, avand grija sa nu se faca cocolosi. Se fierbe 15-20 minute, apoi se adauga ciupercile si vinul, se potriveste de sare si piper si se continua fierberea inca circa 10 minute. Se trage vasul de pe foc, se adauga zeama de lamaie si patrunjelul si se serveste la fripturi sau ficat de pasare.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...