sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Iepure cu sos de vin si arpagic

Reteta este pentru 8 persoane:
Preparare: 50 minute (+ 12 ore pentru marinata);
Fierbere: 7 h si 30 minute;
Ingrediente:
- 1 iepure (salbatic) taiat in bucati;
- 100 gr. faina;
- 2 linguri ulei;
- 40 gr. unt.
Marinata:
- 2 morcovi;
- 2 cepe mari;
- 1 litru de vin rosu.
Mirodenii si condimente:
- 4 catei de usturoi;
- 3 boabe de ienupar;
- 1 lingurita piper negru;
- 1 cuisor;
- 1 anason - stelat (sau badian);
- 1 frunza de laur;
- 1 ramurica de cimbrisor.
Marinata : Puneti mirodeniile si condimentele intr-un saculet de tifon pe care-l asezati in vinul rosu. Mai adaugati morcovii si cepele taiate in rondele si bucatile de iepure. Lasati sa se marineze (impregneze) 12 ore la rece.

Preparare: Scoateti bucatile de iepure din marinata si lasati-le sa se scurga. Dati-le prin faina si rumeniti-le intr-o tigaie cu ulei si unt, apoi le asezati intr-o cratita. Filtrati vinul din marinata si fierbeti-l inlaturand spuma. Rondelele de ceapa si de morcov le veti rumeni foarte usor in tigaia in care ati rumenit bucatile de iepure, turnati si vinul, mai completati cu apa pentru a acoperi putin iepurele. Sarati. Puneti la foc potrivit, asteptati sa inceapa fierberea, apoi faceti focul moale, puneti capacul si lasati sa fiarba 2 ore. Lasati sa se racoreasca apoi.
La final: Dezosati bucatile de iepure, maruntiti carnea si o puneti din nou in cratita in care lasati doar jumatate din sos, eventual strecurat si puneti la foc potrivit inca 5 ore. La jumatatea acestui timp turnati si restul de sos. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...