vineri, 12 noiembrie 2010

Crema de conopida

Ingrediente pentru 10 portii:
- 1 kg conopida;
- 2,5 l apa;
- 100 g telina;
- 100 g patrunjel-pastarnac;
- 100 g ceapa;
- 200 g smantana;
- 2 oua;
- 100 g faina;
- 50 g unt;
- sare.

Mod de preparare: Conopida se curata, se rupe buchetele, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa fierbere se aleg cateva bucatele de conopida si se pun in alt vas. Zarzavaturile curatate, spalate si fierte impreuna cu conopida ramasa se paseaza continuand fierberea supei inca 10-15 minute. Galbenusurile batute spuma, impreuna cu untul, se amesteca cu smantana si faina si se introduc in vasul cu supa-crema spre sfarsitul fierberii, amestecand compozitia; se potriveste gustul. Se poate servi cu crutoane de franzela sau cu buchetele de conopida sotate in unt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...