marți, 9 noiembrie 2010

Pui cu sos de mere

Ingrediente:
- 1 pui mare;
- 1 kg mere acrisoare;
- sare;
- 2 linguri unt;
- 1 lingura de zahar.

Mod de preparare: Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie si se spala in mai multe ape reci. Se unge cu unt si se sareaza usor, dupa care se pune in tava de friptura cu o cana de apa calda. Se frige la foc potrivit o ora, dupa care se intoarce si se continua frigerea. Alaturi de pui se pun in tava si maruntaiele. Se stropeste friptura din cand in cand cu sosul din tava. Cand este gata, friptura se scoate pe un platou, se inconjoara cu maruntaiele pregatite si se serveste cu sos de mere.
Sosul de mere se pregateste dintr-un kg de mere fara coaja si fara seminte, taiate felii si inmuiate pe foc mic cu o cana de supa sau de apa calda si indulcita cu o lingura de zahar. Sosul trebuie sa fie bine scazut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...