sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Topirea slaninii

Se sorteaza slanina dupa grosime si aspect: cea mai groasa si aspectuasa se pune la sarat sau afumat, iar de pe restul de slanina, se indeparteaza soricul si resturile de carne de la transare. Aceasta slanina se taie in cuburi mici de aceeasi marime, pentru o prajire uniforma, apoi se pune la topit intr-un vas emailat, curat, adaugandu-se la 10 kg slanina 1 l de lapte dulce; se prajeste la foc mic, amestecand tot timpul cu o lingura de lemn. Cand bucatile de slanina (jumarile) incep sa se ingalbeneasca, vasul se ridica imediat de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, apoi continutul din el se trece prin strecuratoare intr-un vas corespunzator pentru untura. Bucatelele de slanina care au ramas pe strecuratoare se storc cu lingura de lemn apoi se sareaza, iar vasul cu untura, dupa racire, se acopera si se pune pentru conservare intr-o incapere racoroasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...