joi, 25 noiembrie 2010

Zacusca de peste

Ingrediente:
- 1,5 kg peste;
- 1 morcov;
- 1 patrunjel;
- 2 cepe potrivite;
- 500 g rosii;
- 150 ml ulei;
- 1 lingura faina;
- 1 castravete mic murat;
- 1 foaie dafin;
- 10-12 boabe de piper;
- sare.

Mod de preparare: Se curata pestele, se spala si se taie felii, se sareaza si se zvanta intr-un prosop. Feliile de peste se dau apoi prin faina si se prajesc in ulei incins. Separat se fierb in putina apa castravetele murat, morcovul si patrunjelul, taiate felii. Rosiile se fierb, se zdrobesc si se amesteca cu zarzavaturile fierte.
Ceapa prajita usor in ulei se toarna peste celelalte ingrediente. Se potriveste de sare si se da in cateva clocote. Se adauga apoi feliile de peste, foaia de dafin, boabele de piper si se mai tine putin pe foc. Se da deoparte si se serveste rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...