marți, 16 noiembrie 2010

Pui Marengo

Ingrediente:
- 1 pui;
- o ceasca de ulei;
- sare;
- 250 g ciuperci;
- usturoi;
- 1 pahar de vin alb;
- o franzela mica;
- o lingura de unt;
- 4 rosii decojite.

Mod de preparare: Se curata puiul si se spala, apoi se taie bucati care se prajesc in ulei incins. Se scoate carnea pe o farfurie, iar in uleiul ramas se prajesc felii de franzela taiate subtiri.
Ciupercile se spala si se taie felii subtiri, se pun cu unt intr-o cratita emailata si se lasa la foc mic un sfert de ora. Cand s-au inmuiat, se adauga un pahar de vin alb, usturoi taiat felii subtiri si 4 rosii decojite si taiate felii. Sosul obtinut se fierbe pe foc mic o jumatate de ora, se sareaza dupa gust, se mai clocoteste 10 minute si se ia de pe foc. Bucatile de pui se asaza pe un platou impreuna cu maruntaiele prajite in ulei, se inconjoara cu felii de franzela si se acopera cu sosul de ciuperci.
Mancarea se serveste fierbinte. Se servesc bucati de carne, felii de franzela si sos de ciuperci in cantitati egale, fara alta garnitura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...