sâmbătă, 6 noiembrie 2010

La monteria - vanatoarea in stil spaniol

Viteji in arta si maiestria vanatorii, spaniolii sunt mandrii sa-ti povesteasca pe indelete cum organizeaza ei vanatoarea. Si au ce povesti. Pasionati de vanatoarea la vanatul mare, pentru care nu precupetesc nici timp si nici bani, au placerea de a descrie cu amanunte Monteria. In primul rand, este obligatoriu sa participe 150 de caini specializati, dresati, din familii de caini vanatori. Terenul este plin de tufisuri, pamantul - uscat si rosiatic, dar pasiunea vanatorimii intrece oboseala. Ei se organizeaza pe suprafete intinse, in forma unei semipotcoave, cu cainii mergand inainte, "maturandu-se" practic tot terenul. Se vaneaza aproape tot ce iese in cale, atat vanat mare, cat si vanat mic, si nici nu ai crede ca atatea vietuitoare isi au locasul in tufisurile pe care, la prima vedere, le crezi neprimitoare.
Se fac mai multe batai si se trage numai in exemplarele considerate valoroase. De multe ori, insa si numarul exemplarelor constituie "trofeul" Monteriei.
Placerea cea mai mare incepe insa dupa terminarea vanatorii, cand toata lumea isi impartaseste izbanzile, acasa sau aiurea. Pentru ca placerea cea mai mare a spaniolilor este sa povesteasca, sa demonstreze cat sunt ei de grozavi. Si ce vanator, din oricare colt al lumii, le-ar purta pica...?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2Parale.ro