vineri, 12 noiembrie 2010

Ciorba de pui cu rosii

Ingrediente pentru 10 portii:
- 1 kg pui;
- 2,5 l apa;
- 200 g morcovi;
- 100 g orez;
- 150 g telina;
- 150 g patrunjel-pastarnac;
- 500 g rosii;
- 50 g pasta de tomate;
- 100 g ardei gras;
- 100 ml ulei;
- 250 g ceapa alba;
- 50 g verdeata;
- 5 g sare de lamaie sau otet;
- sare dupa gust.

Mod de preparare: Puiul se curata, se trece prin flacara si se spala; zarzavaturile se curata, se spala si se taie cuburi; verdeata se curata, se spala, se zvanta si se taie marunt; orezul se curata de corpuri straine, se spala si se scurge de apa; ceapa se curata, se spala si se taie marunt; sarea de lamaie se dizolva in apa; rosiile se curata, se spala si se taie in sferturi. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie felii subtiri in lungime. Zarzavaturile si ardeiul gras se inabuse in ulei cu adaos de apa, ceapa se pune la fiert in apa cu sare si se adauga zarzavaturile inabusite odata cu puiul. In timpul fierberii se spumeaza cu paleta, iar cand pasarea este fiarta, se scoate si se dezoseaza carnea, care se taie in cuburi. Se adauga in oala de fierbere spre sfarsit, odata cu orezul fiert separat si scurs de apa, rosiile si pasta de tomate diluata cu apa. Se continua fierberea inca 10 minute. Se potriveste gustul cu sare si sare de lamaie. Se serveste cu verdeata taiata marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...