joi, 25 noiembrie 2010

Zacusca de legume

Ingrediente:
- 7-8 cepe;
- 3 gogosari;
- 4 ardei grasi;
- 4 vinete;
- 1 kg rosii;
- 200 ml ulei;
- sare;
- piper;
- patrunjel verde.

Mod de preparare: Vinetele se coc, se curata de coaja si se lasa sa se scurga. Gogosarii si ardeii se coc, se curata de coaja si seminte. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si de seminte si se taie felii.
Ceapa tocata marunt se caleste in 150 ml ulei si cand este inmuiata bine, se adauga vinetele putin tocate, gogosarii si ardeii taiati in fasii si rosiile. Se lasa sa fiarba putin, se potriveste de sare si piper, continuandu-se fierberea. Cand este aproape gata (circa 30 minute), se adauga deasupra restul de ulei si se pune la cuptor sa scada bine. Dupa circa 45 de minute se scoate, se lasa sa se raceasca, se rastoarna pe o farfurie si se garniseste cu frunze de patrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...