luni, 22 noiembrie 2010

Gaina umpluta cu ciuperci

Ingrediente:
- 1 gaina mijlocie (1-1,2 kg);
- 100 g unt;
- 1 ceapa;
- 300 g ciuperci;
- 2 ardei grasi;
- 3 cartofi;
- 125 ml vin alb;
- sare;
- piper.

Mod de preparare: Gaina se curata, se spala si se presara cu sare si piper. Ceapa se toaca marunt si se caleste in untul incins; se adauga ciupercile spalate, curatate si taiate lamele subtiri si cateva linguri de apa. Se fierb inabusit, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Cu acest amestec se umple gaina, care apoi se coase si se rumeneste in unt incins.
Cand gaina a capatat o culoare frumoasa aurie, se adauga cartofii curatati si taiati felii, maruntaiele taiate cubulete si ardeii taiati in forma de cerculete. Se stropeste totul cu vin, se acopera si se fierbe inabusit, avand grija ca din cand in cand sa se stropeasca gaina cu sosul format. Dupa 50-60 minute mancarea este gata.
Se asaza gaina pe un platou rotund, se toarna sosul deasupra si se serveste fierbinte, cu salata verde. Dupa dorinta, se poate pune amestecul de cartofi si maruntaie in jurul gainii, ca garnitura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...