marți, 9 noiembrie 2010

Ficat umplut

Ingrediente:
- 1 kg ficat bucata intreaga;
- 1 cescuta lapte;
- 1 pahar vin alb;
- 3 linguri unt;
- 2 cepe;
- patrunjel verde;
- 1 ou;
- faina;
- 100 g slanina afumata;
- cimbru;
- 1 foaie dafin;
- sare;
- 1 chifla.

Mod de preparare: Se spala ficatul si se lasa in farfurie. Separat se pregateste o crema din untul frecat spuma in care se adauga miezul de chifla inmuiat in lapte dulce. In amestec se adauga verdeata tocata fin, sare, 1 ou si o ceapa data pe razatoare. Se omogenizeaza amestecul cu o lingura de lemn, apoi se umple ficatul. Se sterge bucata de ficat cu un prosop curat, se taie pe lung in doua parti egale, se pune umplutura si se coase la loc. Astfel pregatit, ficatul se pune intr-o tava de friptura cu o ceasca de apa calda, ulei, sare, o foaie de dafin, o ceapa taiata in 4 si cimbru. Ficatul se acopera cu slanina taiata fasii subtiri, se adauga un pahar de vin alb si se introduce tava in cuptorul cald. Peste o ora se intoarce ficatul, se continua frigerea pana cand este gata. Se scoate pe un platou, se inlatura ata, se taie felii groase si se acopera cu sosul in care s-a facut.
Se serveste imediat, cu garnitura de cartofi prajiti sau cu legume sote si salata de sezon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...