miercuri, 10 noiembrie 2010

Sos de visine

Ingrediente:
- 300 g visine;
- 50 g unt;
- 50 g faina;
- 1 pahar smantana;
- 1 lingura zahar;
- sare.

Mod de preparare: Visinele se spala, se curata de codite si samburi, se fierb in putina apa apoi se trec prin sita.
Intre timp, intr-o craticioara, in unt incins, se caleste faina si cand s-a ingalbenit usor, se stinge cu supa (sau apa), se adauga pasta de visine si se fierbe la foc mic 15-20 minute. Daca sosul se ingroasa prea tare, se mai pun cateva linguri de apa. Cand sosul a capatat consistenta dorita, se adauga smantana si se potriveste de sare si zahar. Dupa gust, zaharul poate fi mai intai caramelizat, stins cu apa si apoi turnat in sos.
Se serveste la rasol de pasare sau unele preparate de vanat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...