sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Rulada de porc cu prune

Ingrediente:
- 1,2 kg carne de porc (muschi);
- 400 gr prune;
- 4 mere;
- 1 pahar de supa;
- 1 pahar de smantana dulce;
- 4 linguri unt;
- 1 lingura amidon;
- sare, piper.

Mod de preparare: Prunele se spala, se oparesc, apoi se inlatura samburii. Carnea de porc se taie pe jumatate si se bate cu ciocanul pentru snitele, astfel incat sa fie de 1 cm grosime. Se adauga sare si piper. Bucatile de carne se captusesc cu prune si felii de mere, se ruleaza cu grija si se fixeaza cu o sforicica sau cu scobitori. Rulourile se rumenesc in tigaie, apoi se toarna supa si se inabusa. Cand rulourile sunt gata se scot din tigaie, iar in sosul ramas se adauga smantana dulce amestecata bine cu amidon. Se lasa sa fiarba cateva minute. Inainte de servire se inlatura sfoara de pe rulou, se taie in felii, se pune pe un platou si se adauga sosul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...