duminică, 7 noiembrie 2010

Vin de macese

Ingrediente:
- 1,5 kg macese zdrobite;
- 1 kg zahar;
- 10 l apa;
- 50 g drojdie de bere;
- 1 lamaie.

Mod de preparare: Dizolvi drojdia si zaharul in apa putin calduta, apoi adaugi macesele care au fost in prealabil zdrobite, si lamaia taiata felii. Pui compozitia intr-o damigeana la fermentat timp de 3 saptamani, amestecand in fiecare zi. Pe gura damigenei pui un saculet cu nisip. In ultima zi nu mai agiti damigeana. Tragi usor in sticle de 1 l si le lasi o zi sa se limpezeasca, dupa care muti continutul in alte sticle de 1 l. In fiecare sticla pui cate o tableta de zaharina, astupi sticlele si le dai la rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...