duminică, 7 noiembrie 2010

Vinete cu rosii si usturoi

Ingrediente:
- 2 vinete;
- 2 catei de usturoi zdrobiti;
- 3 linguri pasta de tomate;
- 8 linguri ulei de masline;
- 1/2 lingura de zahar;
- sare, piper;
- patrunjel pentru decor.

Mod de preparare: Vinetele se taie rondele si se pun pe hartie absorbanta, se pudreaza cu sare si se lasa la scurs timp de 30 de minute. Intre timp, cuptorul se incalzeste la 180°C. Intr-un bol, se amesteca usturoiul si pasta de tomate cu doua linguri de ulei de masline. Se adauga zaharul, sarea si piperul. Tava se stropeste cu 4 linguri de ulei de masline, dupa care se asaza rondelele de vinete pe un singur strat. Pe fiecare se va pune cate putin din compozitia pe baza de sos tomat. Cu restul uleiului de masline se stropesc rondelele, dupa care se introduc la cuptor pentru 30 de minute. Se servesc pe o farfurie intinsa, decorate cu verdeata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...