duminică, 7 noiembrie 2010

Paste cu somon afumat

Ingrediente:
- 150 g somon afumat;
- 1 ceapa alba mica;
- 1 lingura unt;
- 1 lingura ulei de masline;
- 1/8 l vin alb sec;
- 300 g frisca nebatuta;
- 400 g fettucine;
- piper proaspat macinat;
- sare.

Mod de preparare: Se taie somonul in fasii subtiri. Ceapa se curata si se toaca. Se incing untul si uleiul, dupa care se caleste ceapa. Se adauga vinul si se da in clocot la foc mare. Pe masura ce se adauga putin cate putin frisca nebatuta, se da iar in clocot. Se condimenteaza cu sare si piper. Pastele fainoase se pun la fiert intr-o cantitate mare de apa sarata. La sos se adauga somonul si se lasa circa 1 minut, fara a mai pune cratita pe foc. Pastele se strecoara, se adauga sosul de somon, se amesteca si se pot servi de indata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...