vineri, 5 noiembrie 2010

Tort de portocale

Ingrediente blat:
- 6 oua;
- 300 gr. zahar;
- 300 gr. faina;
- 2 linguri apa calda;
- 1 plic praf de copt;
- 1 plic zahar vanilat.
Ingrediente pentru umplutura:
- 100 ml smantana dulce;
- 100 gr. zahar;
- 5 linguri zeama de portocale;
- 1 lingura zeama de lamaie;
- 1 lingurita coaja rasa de portocala;
- 3 linguri dulceata/gem de portocale.
Ingrediente pentru ornat:
- 3 linguri fulgi de nuca de cocos;
- 4 portocale.

Preparare: Se bat galbenusurile cu doua linguri de apa calda pana devin spumoase. Se adauga treptat 2/3 din zahar si zaharul vanilat, continuand baterea pana se obtine o crema. Separat, se bat albusurile adaugand restul zaharului, apoi se amesteca totul cu crema de galbenusuri. Se adauga treptat faina cernuta cu praful de copt si se amesteca usor pana cand se leaga compozitia. Se toarna totul intr-o forma rotunda cu gaura la mijloc, unsa si tapetata, si se coace la foc potrivit cam 30 minute.
Se prepara crema. Se bate smantana cu zeama de portocale si zeama de lamaie, se adauga zaharul si coaja de portocala, amestecandu-se in continuare pana cand devine o crema.
Blatul racit se taie in doua pe orizontala, se unge primul blat cu dulceata de portocale, se adauga crema si se acopera cu cel de-al doilea blat.
Se unge deasupra si pe toate laturile cu crema, se pudreaza cu fulgi de nuca de cocos si se garniseste cu felii de portocale.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...