sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Sangerete

Ingrediente:
- 500 g carne slaba de porc;
- 300-400 g sorici;
- 500 g slanina de la gat;
- 1 kg sange crud;
- 400 g orez;
- 300 g ceapa;
- 40 g zahar;
- piper macinat;
- sare;
- cimbru;
- ienibahar.

Mod de preparare: Carnea, soriciul si slanina se pun la fiert in apa cu putina sare si dupa ce au fiert se scot din zeama (zeama de la fiert nu se arunca, se foloseste la fiertul orezului). Orezul se alege, se spala, se scurge bine de apa; ceapa se curata, se spala si se taie marunt, se inabuse impreuna cu orezul in untura, se adauga zeama de la fiert strecurata si foarte fierbinte (cantitatea de zeama sa fie dubla fata de cantitatea de orez). Se acopera vasul cu capac si se fierbe la foc moderat.
Carnea (soriciul si slanina) se toaca marunt, adaugand sangele colectat igienic si strecurat, orezul racit, zaharul, sarea, cimbrul si celelalte condimente dupa gust, se amesteca componentele pana la omogenizare. Cu aceasta compozitie se umplu lejer intestinele groase, care se pun apoi la fiert in apa fierbinte cu putina sare si se fierb lent, fara clocot, pana cand se constata prin intepare cu un ac ca din sangerete nu mai iese zeama rosiatica. Dupa ce a fiert, sangeretele se scoate din vas si se clateste cu apa calduta, apoi se asaza pe o planseta de lemn si se lasa cateva ore la zvantat. Se pastreaza la rece 6-8 zile, la o temperatura de 2-4°C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...